środa, 26 marca 2014

Awokadopasta, Soczewicopasta i basta

Dwie pasty na raz bez wysiłku? Tak, to możliwe i to jeszcze w 25 min!
Lodówka niby pełna, ale pusta, pół awokado, końcówka dobrego chleba, a w szafce ukryta soczewica. Tak nie wiele potrzeba, żeby być pokarmowo szczęśliwym!




Pasta z awokado:
Awokado ( ja miałam tylko pół)
ząbek czosnku
sól, pieprz, kilka kropel soku z cytryny
Awokado rozgniatamy, dodajemy pociachany czosnek ( polecam rozdrabniarkę z empika albo z kauflanda), sól, pieprz, cytrynę i gotowe! Błyskawiczna pasta, milion razy lepsza niż masło, z piękną barwą i bardzo fajnym smakiem.



Pasta z soczewicy: 
pół paczki soczewicy czerwonej (ok 200g)
pół cebuli
ząbek czosnku i jeszcze jeden mały
sól, pieprz, kilka kropel soku z cytryny

Gdy woda na soczewice się gotuje, kroimy cebulę wystarczą plastry, ciachamy czosnek. Składniki wszystkie blendujemy, dosalamy, dopieprzamy i gotowe :)


Szybko i smacznie. Mi zajęło to ok 20 min ( gotowanie soczewicy czerwonej to tylko 7 min!)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz