niedziela, 16 lutego 2014

Przekąska na szybko - jaglana w kokilkach

Dzisiejszy przepis składa się z5warstw a jednocześnie jest banalnie prosty! Przepis na 3 kokilki:
Pierwsza warstwa- sos pomidorowy
ok. 7 łyżeczek przecieru
sól
pieprz
majeranek, oregano, bazylia
czosnek granulowany
słodka papryka


Druga warstwa
ugotowana kasza jaglana (połowa porcji)

Trzecia warstwa:
Kostka gotowego szpinaku ( np. z lidla ze śmietaną)

Czwarta warstwa:
druga połowa jaglanej

Piąta warstwa to wszystkie rodzaje serów z lodówki ( u mnie to był cheddar, lazur i typu greckiego)









Niestety nie mam zdjęć gotowego dania, bo rozeszło się bardzo szybko, ale polecam jako szybką, nie wymagającą siedzenia w kuchni przekąskę! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz