
Polecam użyć jako dodatku: syropu klonowego, miodu, dżemu lub musu jabłkowego z naszego bloga!
Przepis zaczerpnięty ze strony sto kolorów kuchni, ale mocno zmodyfikowany. :)
Składniki na ok. 7-8 porcji

3/4 łyżeczki sody
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka cynamonu
2 łyżki trzcinowego cukru
260 ml mleka sojowego
1 jajko
kilka kropel aromatu waniliowego
łyżka miodu
30 ml oleju
Wszystkie składniki po kolei wrzucamy do miski i na konie miksujemy.
Na rozgrzaną gofrownice wlewamy ciasto i czekamy aż piękne gofry wyrosną :)
!Gofry są celowo takie niekształtne!
Moja gofrownica ma miejsca w których słabiej grzeję, a ja lubię chrupiące gofry, więc nakładam ciasto do połowy :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz