piątek, 21 lutego 2014

Jabłkowe śniadaniowe babeczki

Dziś oryginalny pomysł na śniadanie dla łasuchów, ale i osób na diecie! Połączenie 
zdrowych składników w piękną aromatyczną babeczkę na idealne rozpoczęcie dnia :)

 -170 g mąki razowej
-30 g otrębów pszennych
-20 g płatków owsianych
-2 łyżki syropu z agawy
-20 ml oleju kokosowego
-280 g startego jabłka
-1 jajo
-1 łyżeczka cynamonu
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-80 ml mleka 
-40g pokrojonych migdałów 


Przygotowanie:

Mieszamy wszystkie składniki suche w dużej misce później
dodajemy mokre i wszystko mieszamy. Następnie nakladamy ciasto do sylikonowych fore.ek łyżka. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 25min. 
Wyciągamy i jemy z dżemem lub domowym musem 
jabłkowym.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz