Dziś oryginalny pomysł na śniadanie dla łasuchów, ale i osób na diecie! Połączenie
zdrowych składników w piękną aromatyczną babeczkę na idealne rozpoczęcie dnia :)
-170 g mąki razowej
-30 g otrębów pszennych
-20 g płatków owsianych
-2 łyżki syropu z agawy
-20 ml oleju kokosowego
-280 g startego jabłka
-1 jajo
-1 łyżeczka cynamonu
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-80 ml mleka
-40g pokrojonych migdałów
Przygotowanie:
Mieszamy wszystkie składniki suche w dużej misce później
dodajemy mokre i wszystko mieszamy. Następnie nakladamy ciasto do sylikonowych fore.ek łyżka. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 25min.
Wyciągamy i jemy z dżemem lub domowym musem
jabłkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz